آینه پژوهش
مجله آینه پژوهش ۲۵ سال است در حوزه مطالعات ادبی و اسلامی منتشر می شود و از مجلات معتبر در نقد کتاب است. اما متاسفانه وبسایت ندارد. اطلاعات مجله و شماره های آن را از طریق لینک مگ ایران می توانید دنبال کنید:
http://www.magiran.com/maginfo.asp?mgID=1007
همچنین از طریق نورمگز:
http://goo.gl/aY2fcr
اندیشه پویا
بخشی از این مجله که به سردبیری رضا خجسته رحیمی منتشر می شود موسوم است به “کتاب کوچه” و معمولا نزدیک به یک سوم حجم مجله است. در این بخش مسائل کتاب مطرح می شود و هر شماره یک مجله قدیمی هم نقد و بررسی می شود. این مجله وبسایت ندارد اما در فیسبوک نسبتا فعال است:
https://www.facebook.com/Andisheyepouya
بخارا
http://bukharamag.com/
مجله بخارا به سردبیری علی دهباشی منتشر می شود و مجله اهل کتاب و نشر و نویسندگان طراز اول ایران در حوزه ادبیات و ایرانشناسی است.
بساتین
http://manuscripts.ir/fa
بساتین از سایتهای منحصر به فردی است که در حوزه نسخ خطی فعالیت می کند. گروهی از اساتید حوزه و دانشگاه، متخصصان کتابداری و اطلاع رسانی و علاقمندان حوزه نسخ خطی اسلامی با نیتِ پاسخگویی به نیازهای تحقیقی و کمک پژوهشی اساتید، دانشجویان و محققان جوان، راهنمایی و مشاوره و نیز مساعدت در پیشبرد برخی پروژههای مرتبط با دستنویسهای عربی، فارسی و ترکی، مانند تصحیح متون کهن، فهرستنگاری (نامگوی، وصفی و تحلیلی)، متن خوانی و دیگر حوزههای مرتبط با علم کودیکولوژی، اقدام به راه اندازی “مؤسسه پژوهشی و اطلاع رسانی بساتین” نمودهاند. برخی از حوزههای متنوع فعالیت این مؤسسه چنین است:
- اطلاع رسانی تخصصی حوزه نسخ خطی
- تدریس روشهای متنوع تصحیح متون کهن
- بانک اطلاعات جامع برای نسخههای خطی
- آموزش تخصصی فهرستنگاری نسخ خطی
- تدریس دورههای آشنایی و مبانی نسخ خطی
جهان کتاب
این مجله قدیمی نقد و معرفی کتاب هم که حدود بیست سال است منتشر می شود وبسایت ندارد. اطلاعات کلی را از اینجا دنبال کنید:
http://www.magiran.com/official/1227
و شماره های آن را از طریق نورمگز:
http://goo.gl/VEBPPp
خبرگزاری کتاب ایران- ایبنا
http://www.ibna.ir
خبرگزاری ایبنا تنها موسسه ای است که به این نام به گزارش کتاب می پردازد. اما حوزه ای که پوشش می دهد در عمل بسیار محدود است و علاقه چندانی به بازار پرتکاپوی نشر خارج از موضوعات و نویسندگان خاص مورد علاقه اش ندارد.
کتاب هفته
http://ketabhafteh.ir/
کتاب هفته، نخستین هفتهنامه اطلاعرسانی کتاب کشور است و در شهریور ۱۳۷۲ پدید آمد. این نشریه که به صاحبامتیازی موسسه خانهکتاب انتشار مییابد، افزون بر اطلاعات کتابشناختی کتابهای جدید، خبر، گزارش، گفتوگو، میزگرد، مقاله، یادداشت، معرفی، نقد، بررسی کتاب و پارهای مطالب دیگر را در حوزه کتاب و کتابخوانی دربردارد. کتاب هفته شنبهها از طریق دکههای مطبوعاتی سراسر کشور منتشر میشود. این نشریه، در آغازین شمارههای خود با عنوان «کتاب هفته، کتابشناسی کتب منتشره» به چاپ میرسید و صرفا اطلاعات کتابشناسی کتابهای تازه نشر را دربرداشت. تا سال ۱۳۸۰ به صورت متناوب منتشر می شد اما از آن سال تا کنون، بی وقفه به انتشار خود ادامه داده است.
شماره های کتاب هفته و فهرست انتشارات هفتگی ایران را در لینک بالا می توان یافت.
مهرنامه
http://www.mehrnameh.ir/
مهرنامه از مجلات عمومی در حوزه سیاست، اندیشه و علوم انسانی است که به سردبیر محمد قوچانی و دستیار اکبر منتجبی منتشر می شود و هر شماره علاوه بر بحث از کتابهای تازه در بدنه مجله یک بخش خاص کتاب به نام “کتابنامه” هم منتشر می کند.
نگاه نو
http://negahenou.ir/
نگاه نو فصلنامه ای است به سردبیری علی میرزایی که مسائل اجتماعی و ادبی و فرهنگی را منعکس می کند و معمولا در هر شماره کتابهای متعدد موضوع معرفی یا نقد است. نگاه نو بجز رسیدگی به کتابها در بدنه مجله یک بخش خاص یا پیوست کتاب هم دارد با عنوان “انتقاد کتاب” که یادآور عنوان مجله ای با همین نام است که در دهه ۳۰ و ۴۰ شمسی (از آذر ۱۳۳۴ تا بهمن ۱۳۴۷ اما نه به صورت پیوسته و مرتب) منتشر می شد.